De vacature: uitvoerder

Consulting Blog

Wat doet een uitvoerder? Waar bestaat zijn werk uit en heeft hij hiervoor een diploma nodig? Bij welke bedrijven kan een uitvoerder werken en is het een zware of lichte baan? Deze vragen beantwoord ik in dit artikel. 

De kerntaken van een uitvoerder
Hij heeft de leiding over een deel van een bouwproject: het organiseren van het productieproces. Wat is het productieproces? Het proces waarin wordt geproduceerd. En in de bouw betekent dat het proces waarbij gebouwen worden gebouwd of parken en parkeerplaatsen worden aangelegd en ga zo maar door.
Een paar specifieke taken van de uitvoerder zijn: 
het verzorgen van een personeelsbezetting die klopt; het controleren van materialen; het onderwerpen van materialen aan kwaliteitscontroles; het aansturen van betrokken medearbeiders; fungeren als informatiepunt voor de arbeiders die aan het bouwproject werken; eventuele vergaderingen bijwonen ten behoeve van de voortgang van het bouwproject en daarnaast nog vele anderen.
Veel taken dus en dat zijn ze nog niet allemaal!  Hoe kan een uitvoerder aan een baan komen? 

De eisen
Allereerst hoort daar natuurlijk een diploma bij. Werkervaring? Ook dat is prima, mits de eisen van het bedrijf niet te hoog zijn. De opleidingen die direct opleiden tot uitvoerder zijn: (Allround) Uitvoerder, Uitvoerder Bouw en Infra, Uitvoerder B&U (Burgerlijke Bouw en Utiliteitsbouw), Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra en Midderkaderfunctionaris Afbouw en Onderhoud.
Tevens is er een cursus te volgen, genaamd Werkvoorbereiding & Uitvoering B&U. Een werkvoorbereider kan misschien doorgroeien naar uitvoerder, er is immers veel mogelijk in de bouw mits je weet waar je moet zijn en hoe je moet werken. Waar vindt de uitvoerder werk?

Vacature uitvoerder
De vacature uitvoerder zult u bij uitzendbureaus moeten vinden, of direct bij bouwbedrijven via een contactpersoon. Een persoon direct van school zal via zijn stage of overige contact bij een bouwbedrijf terecht kunnen komen, of zich direct in laten schrijven bij een uitzendbureau. Doorgaans is net als de functie werkvoorbereider, opruimer en tegelzetter, de vacature uitvoerder in de zomer veel te vinden op uitzendbureaus. 

Verder
Een uitvoerder moet iemand zijn die communicatief met iedereen om kan gaan. Hij kan daarnaast omgaan met druk en houdt het overzicht. Een uitvoerder is doorgaans iemand die vragen beantwoordt, maar moet zelf ook vragen kunnen stellen aan de mensen om hem heen. Hij moet dus een echte samenwerker zijn en overigens ook tegen een stootje kunnen wanneer iets fout gaat (wat vrijwel zeker gaat gebeuren). Vacatures zijn op het internet te vinden bij een uitzendbureau in de buurt of natuurlijk bij een bouwbedrijf.

Delen

13 april 2017

Gayle frist de wereld van consultancy op!

Consultancy? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan saaie accountants, lastige boekhouders en andere adviezen waar mensen eigenlijk niet op zitten te wachten. Met deze persoonlijke blog hoop ik dat vooroordeel over dit soort werkzaamheden weg te nemen. Hier verzamel ik voorbeelden uit de wereld van consulaten die helemaal niet saai, maar juist erg spraakmakend zijn. Mijn naam is trouwens Gayle, voor wie daarin is geïnteresseerd. De motivatie hiertoe komt van mijn vader. Hij is als consultant jarenlang actief betrokken bij meerdere organisaties, maar krijgt in zijn directe vriendengroep vaak hetzelfde te horen – namelijk dat hij saai en nutteloos werk verricht. Ik ben daarom vastberaden hier met deze blog flink wat verandering in te brengen.